Vinkkejä uuden liikuntaharrastuksen aloittamiseen

16 huhtikuun, 2021 | By Lisää

Tiedämme kaikki varmasti sen, että liikunta on tärkeä osa hyvinvointia. Kuitenkin joskus liikkumiselle ei meinaa löytyä aikaa ja aiemmat harrastukset eivät myöskään kiinnosta enää. Varsinkin, kun koronaviruksen takia harrastamiseen on tullut erilaisia esteitä ja säännöksiä, liikunnan lisääminen arkeen voi olla hankalaa. On hyvä muistaa, että uuden harrastuksen aloittamiseen ei ole aikarajaa ja jopa aikuisena uusien taitojen oppimisessa on monia hyötyjä. Liikunnan lisääminen omaan rutiiniin onnistuu helposti, kun vain löydät sen harrastuksen, josta eniten pidät. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman liikuntaharrastuksen, joiden aloittaminen on helppoa ja jotka sopivat myös osaksi kiireiseen arkeen.

Vauhdikkaat lajit

Jos haluat kokeilla lajeja, jotka sisältävät vauhtia ja kohottavat kuntoa erittäin tehokkasti, voimme suositella muutamia vaihtoehtoja. Juokseminen on yksi harrastus, jota voi tehdä missä tahansa ulkona tai huono sään yllättäessä, myös juoksumatolla. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta aktiivisesta juoksemisesta, että aloitat rauhassa ensin kävelylenkeillä ja sitten hölkkäämisellä. Kunto lähtee varmasti nousemaan nopeasti ja pian huomaatkin, että olet valmis maratoniin. Jos tekninen puoli huolettaa, voit myös etsiä juoksuvalmennusta alueeltasi ja netti on myös täynnä vinkkejä aloittelijoille. Kun sinulla on hyvät kengät, säänmukainen vaatetus ja tietoa, voit aloittaa juoksemisen milloin sinulle sopii. Lenkkipolku on aina auki ja voit myös tehdä erilaisia reittejä kotisi ympäristössä.

Tanssiminen on toinen harrastus, joka sopii monenlaisille ihmisille ja heidän tavoitteilleen. Erilaisia tanssilajeja löytyy laidasta laitaan ja omasta ryhmästä on mahdollista löytää uusia ystäviä. Nyt kun ryhmässä liikkuminen on vaikeampaa, netistä löytyy monia kursseja, joihin voit osallistua. Näillä kursseilla voit tanssia joko videoiden mukana tai osana videopuhelua, jossa harjoitellaan muiden kanssa. Tanssimiseen liittyy paljon muutakin hyötyä, kuin kunnon kohottaminen. Kun opettelet uusia liikkeitä, muisti paranee ja tasapaino saa harjoitusta samalla. Tanssimisen lisäksi myös akrobatia on laji, jossa oppii nopeasti monia uusia tapoja liikkua. Notkeus on tässä lajissa etu, mutta sitä tulee myös opeteltua tuntien aikana.

Rentoudu ja venyttele

Rentoudu ja venyttele

Rauhallisen liikuntaharrastuksen aloittaminen sopii hyvin niille, jotka haluavat tehdä muutamia liikkeitä kotona ja rentoutua samalla. Joogaaminen on tietysti erittäin hyvä harrastus, jota voi harrastaa milloin tahansa kotoa käsin. Netti on täynnä erilaisia joogavideoita, jotka opastavat erilaisten liikkeiden ja venyttelyjen kanssa. Näitä tunteja on mahdollista löytää maksutta, mutta jos haluat monipuolisia tunteja, moni ammattilainen järjestää myös verkkokursseja. Näille kursseille voi ilmoittautua milloin tahansa ja uutta sisältöä tulee jatkuvasti. Yleensä videoiden teemat ovat helposti valittavissa ja saat itse päättää, minkälaisen joogatunnin pidät milloinkin.

Joogan lisäksi pilates on myös sellainen laji, jonka harrastamiseen ei tarvitse mitään erityisiä välineitä. Jumppamatto voi tuoda mukavuutta harjoitteluun, mutta myös tavallisen maton päällä voi tehdä erilaisia liikkeitä. Pilates on tällä hetkellä erittäin suosittua ja voit löytää myös monia videoita, joiden avulla pääset alkuun. Joogassa ja pilateksessa venyttely ja hengitysharjoitukset tulevat tutuiksi ja voit rentoutua samalla, kun teet keholle hyödyllisiä liikeitä. Jos haluat taas yhdistää eri lajeja arkeesi, voi joogaaminen juoksulenkin jälkeen olla erittäin hyvä yhdistelmä. Näin saat kohotettua kuntoa tehokkaasti ja joogan avulla saat palautua ja venyteltyä suorituksen jälkeen. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä aina samoja asioita, voit yhdistää arkeen myös mahdollisuuksien mukaan uintia, pyöräilyä tai erilaisia yleisurheilun lajeja. Monilla paikkakunnilla on ulkotiloja liikkumiseen ja niistä voi löytää myös laitteita sitä varten. Selvitä siis, minkälaiset ulkoilumahdollisuudet alueellasi on ja käy kokeilemassa niitä!

Category: Urheilu

Comments are closed.