Vähän kaikkea crossfitistä

17 heinäkuun, 2019 | By Lisää

Oletko jo kuullut crossfitistä? Se on kuntoilumuoto, jossa kehitetään tasaisesti kehon eri fyysisiä ominaisuuksia. Tavoitteena on keho, joka pystyy erinomaisesti ja tasapuolisesti sekä voimisteluun, painonnostoon että pikajuoksuun. Kyseessä on siis erilainen kuntomuoto, jossa ei keskitytä vain yhteen tai kahteen ominaisuuteen, kuten monessa muussa lajissa. Crossfit on hyvin intensiivinen laji, jonka harrastajan fyysiset heikkoudet vähenevät koko ajan, häviten lopulta kokonaan. Crossfittaajat pystyvät mihin vain! Kiinnostaako jo? Lue lisää tästä mullistavasta lajista!

Vähän kaikkea crossfitistä
Vähän kaikkea crossfitistä

Crossfit-harjoitukset ovat vaativia

Crossfit-harjoitukset ovat hyvin rankkoja, koska niiden tarkoituksenakin on rasittaa kehoa monipuolisesti ja intensiivisesti. Mitään kehon ominaisuutta ei jätetä harjoittelematta, vaan koko keho kehittyy tasaiseen tahtiin. Yhdysvalloissa crossfitiä ovat alunperin käyttäneet niin poliisit, palomiehet kuin sotilaatkin. Tämän kuntoilumuodon avulla he pystyvät työhönsä ja sen vaativiin fyysisiin suorituksiin ilman vaikeuksia. Crossfitissä edistyneellä kuntoilijalla ei ole fyysisiä heikkouksia. Tästä on suuresti hyötyä fyysisesti vaativassa ammatissa, jossa virheille ei ole varaa.Laji on kuitenkin levinnyt Yhdysvalloista laajemmalle ja tällä hetkellä sitä harjoitetaan ympäri maailman. Maailmasta löytyykin jo viitisentuhatta Crossfit-kuntosalia, jossa tätä monipuolista lajia pääsee erityisesti harjoittamaan. Suomesta tällaisia saleja on noin 80 kappaleen verran. Saleissa pääsee harjoittelemaan asiantuntevien valmentajien ohjaamina. He valvovat, että suoritat harjoitukset turvallisesti, omien rajojesi puitteissa. Ja koska crossfit-harjoitukset ovat erittäin vaativia, valvonta tuleekin tarpeeseen. Moni on satuttanut itsensä aloittaessaan liian kovat treenit. Treenit vaihtelevat koko ajan ja tästä on hyötyä nimenomaan siinä mielessä, että kehon eri ominaisuudet kehittyisivät mahdollisimman monipuolisesti. Paikallaan junnaaminen ja samojen liikkeiden toisto kehittää vain yhtä lihasryhmää ja ominaisuutta kerrallaan.

Treeneissä suoritetaan sarjoja, jotka rasittavat kehon eri osia eri tavoin. Liikkeet ovat kuitenkin sellaisia, että keho liikkuu sille luonnolliseen tapaan. Näin liikkeet eivät ole väkinäisiä ja saadaan maksimaalinen teho. Ja kun treeneissä taistellaan kelloa vastaan, on tunnelma hyvin intensiivinen ja tuloksia tulee varmasti!

Harrastajat yhtä yhteisöä

Crossfitin harrastajat pitävät yhtä ja tukevat toisiaan mm. verkkoportaalien kautta. Niihin voi kirjoittaa itse omia harjoitusohjelmia ja lukea muiden suorittamia ohjelmia. Näin voidaan saada vinkkejä omiin treeneihin. Lisäksi omia tuloksia voi verrata muiden kirjoittamiin tuloksiin ja näin harrastaja saa boostia omiin treeneihin ja intoa rikkoa omia tai muiden ennätyksiä.

Voinko aloittaa crossfitin?

Crossfitin aloittamiselle ei ole erityisiä vaatimuksia. Voit siis olla minkäkuntoinen, -ikäinen tai -kokoinen tahansa. Crossfit-valmentaja luo juuri sinulle sopivan treeniohjelman, jotta et lähde liikkeelle liian intensiivisellä treenillä. Kunto kohoaa varmasti ja kestävyytesi, notkeutesi ja nopeutesi paranee.Katso, mikä on alueesi lähin Crossfit-sali. Salin valmentajilta saat erinomaisen alun harrastuksellesi. Suomessa olevat viralliset Crossfit-salit toimivat virallisten Crossfit-periaatteiden mukaisesti, salien ollessa kuitenkin yksityisessä omistuksessa. Nämä periaatteet varmistavat sen, että saat juuri oikeanlaista palvelua ja että lajin harrastaminen tapahtuu oikeiden periaatteiden mukaisesti. Ota yhteyttä saliin tai lähde käymään paikan päällä ja ei muuta kuin harrastamaan!

Crossfitiä voi jatkaa itsenäisesti. CrossFit Incin kautta pääsee seuraamaan ilmaisia harjoitusohjelmia ja samalla saat yrityksestä kattavaa ja hyödyllistä tietoa siitä, millaista ravintoa kuntoilijan tulisi syödä. Ja jos kilpailu kiinnostaa, ota ihmeessä osaa CrossFit Games -kilpailuihin. Niissä kilpaillaan sekä miesten että naisten sarjoissa, tarkoituksenaan löytää voittaja molemmista sarjoista. Kilpailu on pidetty aina kesällä ja sen lajit ovat kilpailijoille suhteellisen yllätyksiä: niistä kerrotaan heille vasta muutamia tunteja tai päiviä ennen itse kilpailua. Jännittävää, eikö vain!

Category: Urheilu

Comments are closed.