Joogaa aloittelijoille

24 toukokuun, 2019 | By Lisää

Jos olet ajatellut joogan aloittamista, ymmärrän miksi. Jooga auttaa kehoa ja mieltä, ja se on pysäyttämätön voima päivittäisiä stressitekijöitä vastaan. Jooga tarkoittaa Pohjois-Intiassa tuhansia vuosia sitten kirjaimellisesti termiä “unioni”. Uskokaa tai älkää, asiantuntijat uskovat laajalti, että joogaa on harjoitettu sivilisaation aamusta lähtien. Joogalla on juuret, jotka juoksevat takaisin 2700 eKr., mutta alkoivat todella kehittyä ja pitää sellaisenaan fyysisen terveyden ylläpitämisen noin yli tuhat vuotta sitten.


Joogaa aloittelijoille
Joogaa aloittelijoille

Kun harjoitat joogaa, etsit itse asiassa fyysistä ja henkistä olemassaoloa täydelliseen harmoniaan liikkeen ja hengityksen säätämisen avulla. Toisin kuin yleiset uskomukset antavat olettaa, jooga ei liitty mihinkään tiettyyn uskontoon, vaan keskittyy yksilöllisen optimaalisen terveyden ja hyvinvoinnin saavuttamiseen. Joogan lopullinen tarkoitus on kuitenkin luoda korkeampi tietoisuus itsestäsi. Se ei ole yhtä hengellinen kuin se kuulostaa. Käsite on yksinkertainen: tietoisuutta omasta itsestämme. Tämä artikkeli antaa sinua valmistautumaan ottamaan ensimmäiset vaiheet joogamatkallesi. Ei ole väliä aiotko harjoitella kotona tai luokassa.

Mistä tiedän, että jooga on oikea minulle?

Jooga tarjoaa erilaisia ​​hämmästyttäviä etuja sekä henkisesti että fyysisesti. Jooga ei ole vain niille, jotka haluavat lisätä joustavuutta ja tasapainoa. Jos haluat kasvattaa lihaksia sekä parantaa fysiikkaasi, olet tullut oikeaan paikkaan. On osoitettu, että joogan avulla voidaan jatkuvasti parantaa ylemmän kehon voimaa, vähentää kehon rasvaprosenttia, rakentaa kestävyyttä ja tukea kokonaispainon laskussa.

Kun yhdistät joogan terveelliseen elämäntapaan, jooga auttaa alentamaan kolesterolia sekä ehkäisemään sydänsairauksien etenemistä. Puhumattakaan siitä, että jooga edistää mielentilaa. Lyhyesti sanottuna mielenterveys on käytäntö kiinnittää huomiota hetkeen (ääniä, hajuja, tunteita), jotta voimme saada enemmän tietoa siitä, mitä teemme. Tähän sisältyy se, mitä syömme. Pelkästään mielenterveyden avulla jooga kannustaa terveellisiin ruokailutottumuksiin. Jooga on hellävarainen nivelille ja edistää fyysistä suojaa loukkaantumiselta. Ammattilaisurheilijoiden käyttämän suorituskyvyn parantamiseksi on järkevää, että joogan hengitys, taivutus ja virtaus vähentävät kroonista kipua.

Miten on hyvä aloittaa?

Joogan hyvä asia on kaiken lisäksi se, että riippumatta siitä, millaisen muodon päätätte valita. Ennen kuin astut jalallasi joogastudioon, varmista, että sinulla on oikeat välineet: joogamatto, vesipullo ja joustavat vaatteet. Näillä pääset hyvin alkuun. Nyt kun sinulla on vähän historiaa joogassa ja jonkin verran tietoa siitä, mitä se voi tehdä terveydelle. Mutta minkä joogatunnin sinun pitäisi valita? Hatha-jooga on hyvä tapa aloittaa. Sitä on tarjolla monessa paikassa. Termi Hatha on laajalle levinnyt. Se viittaa mihin tahansa jooga-luokkaan, jossa ohjaaja opettaa fyysisiä asentoja keskittymättä vain mieleen.

Jos katsot paikallisen joogastudiosi aikataulua, näet todennäköisesti luokan tai kaksi, jotka ovat merkitty Hathaksi. Koska termi on laaja, sinulla ei ehkä ole aavistustakaan siitä, mitä luokkaa se todella on. Soita varmistaaksesi, mutta tyypillisesti jos luokan nimi on Hatha, se on täydellinen aloittelijoille, jotka etsivät helppoa hengitystä ja hellävaraisia liikkeitä. Voit myös nauttia joogasta omassa kodissasi mukavan säännöllisesti. On olemassa kymmeniä tapoja tehdä joogaa kotona! Näin voit tehdä joogaharjoituksesi, kun sinulle sopii. Tarjolla on monia videojoogatunteja, rahallista korvausta vastaan.

Mitä voit odottaa ensimmäisen tunnin aikana?

Aiot pitää hauskaa. Luultavasti niin hauskaa, ettet voi odottaa mennä takaisin. Tunnin todellinen eteneminen voi hyvin vaihdella opettajasta toiseen – jjokainen opettaja on huomattavasti erilainen. Tulet kohtaamaan vakavia opettajia ja niitä, jotka haluavat vitsailla hieman. Mitä tahansa kohtaat, varmista, että se sopii sinulle. Älä koskaan pelkää kysyä kysymyksiä! Olet siellä oppia jotain uutta, ja kysymykset ovat osa oppimisprosessia. Muista tämä ennen kaikkea: et todennäköisesti ole hyvä heti. Jos olet, niin kaksi peukaloa sinulle!

Category: Urheilu

Comments are closed.